Om

THE BIOLOGY OF PURPOSE — Zigge Holmgren på Informal Art har förutom tjugofem års erfarenhet av digital media studerat måleri och foto, samt har över fyrtio års erfarenhet av måleri i olja. Du är alltid välkommen till ateljén eller beställa här online. Ateljén är öppen dagtid för det mesta, vanligen 12-17 året runt. Du hittar den mittemot Helge Andsruinen i Visby – se karta. Välkommen!

Verken är signerade grafiska blad på bestruket akvarellpapper, och finns endast i små upplagor. Färgbeständiga pigmentfärger med Giclée Fine Art teknik för enastående hållbarhet. Iramning i glasram med svart eller vit trälist och syrafri passepartout, i små upplagor om högst tjugo. Verken kan också fås på bestruken canvasduk med samma kvalitativa teknik, inkl. fernissning och uppspänd på kilram. Alla verk finns också att köpa direkt i ateljén i Visby.

INFORMAL ART är tänkt att locka till utsmyckning och fördjupande av hemmet såväl som offentliga rum. Att väcka en ursprunglig lust till harmoni och vila i rummet. Bilderna är tänkta att fylla behovet av den nordiska, nästan etniska riten, att bära in naturen i rummet. Att stilla sig. Bilderna kan fylla samma funktion som en lång promenad i skogen, där man i ostörd avskildhet kan tänka en tanke hela vägen ut. Naturens organiska form är alltid perfekt, en harmoni byggd på dess eget kaos…

Detta är ett försök att närma sig denna “slump”, ungefär som när man använt ett bord länge, det blir håligheter och märken, repor och färgfläckar, vinfläckar etc. Till slut blir det vackert åldrat, alldeles av sig själv.. Eller som när man hittar farfars gamla fixeringsgulnade foton på vinden. Murala strukturer och fragment av natur blandas med slumpmässiga och tillfälliga formelement som fläckar, plumpar, rispor, repor och färgstänk, spår av spontana avsiktslösa handlingar och lämnar åt åskådaren att fullborda verken. En fotostatkopia på livet, ett avtryck. Ett försök att läsa en kod mellan naturens finstilta rader. Som sidor ur en pekbok för vuxna. Lättsinne och djupsinne. Verktygen och tillvägagångssätten är fortfarande hantverksmässiga, fast digitala. Bilderna printas med InkJet teknik med färgbeständiga pigmentfärger. (Giclée Fine Art Technique).

 

Zigge Holmgren   /INFORMAL ART